User experience

Designs of the future

Veel websites en apps worden ontworpen vanuit het perspectief van de organisatie, met als gevolg dat gebruikers niet weten hoe de interface werkt. Wat heb je aan een mooie website als de doelgroep er geen wegwijs in vindt? Precies, helemaal niets. Het tactisch ontwerpen of optimaliseren van de user experience is essentieel voor een goede ervaring bij de klant.

Wat is een optimale gebruikservaring?

De afkorting UX staat voor user experience, oftewel gebruikerservaring. Het gaat hierbij over de manier waarop iemand een product of dienst ervaart. Dit kan zijn: hoe jij als gebruiker je nieuwe sneakers vindt zitten of hoe je de wachtrij bij een attractie in een themapark ervaart. Maar ook hoe je eenvoudig jouw droomvakantie kan vinden en boeken op een website. Het klinkt allemaal logisch en makkelijk, maar in werkelijkheid is het een stuk complexer.

Trends & Ontwikkelingen

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Vul je gegevens in en ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Vul je naam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.

Het UX-ontwerpproces

Het ontwerpen of verbeteren van UX-design is een heel proces. Gedurende dat proces doorloop je een aantal stappen en leer je de behoeften van de gebruikers te begrijpen, zodat je die kunt verwerken in de ontwerpen van platformen, producten en diensten. Door dit proces voortdurend te herhalen, ben je steeds weer in staat om de beleving van de gebruiker te verbeteren.

Eenvoudig gezegd is het UX-ontwerpproces een iteratief en doorlopend proces dat bestaat uit: gebruikersonderzoek, ontwerpen en bouwen. In ons UX Lab werken onze specialisten met diverse tools, om de ervaring van de gebruiker volledig te analyseren. Bijvoorbeeld: eye tracking en heatmapping.

 

eye-tracking-device


Alleen online of ook offline de klantervaring verbeteren?

UX-design heeft niet alleen betrekking op websites en applicaties. Het kan ook worden toegepast op het design van (offline) producten en diensten. Vind je het lastig hiermee aan de slag te gaan? Onze UX-specialisten staan voor je klaar en helpen jou graag bij het ontwikkelen van de perfecte gebruikerservaring.

Kunnen wij jou helpen bij:

  • UX-optimalisatie
  • Conversie optimalisatie
  • Rapid prototyping

Maak kennis met conversie-specialisten: Sjoerd en Roy.